Samenwerking met Bertil van Beek

In tegenstelling tot geregisseerde filmscenes heeft een bruiloft of elk ander evenement een dynamisch en soms onvoorspelbaar karakter. Gedurende de dag wil ik er zeker van zijn dat ik elk belangrijk detail vastleg en niks mis. Dit vraagt om een snel reactievermogen en kan leiden tot situaties waarin professionals onderling elkaar in de weg staan.

Om deze reden is het belangrijk een partner te hebben die perfect op je is ingespeeld en je feilloos aanvoelt. Iemand die precies weet hoe je werkt en vice versa. Kortom, een “één blik is genoeg” partner.

 

Makkelijker gezegt dan gedaan.

In dit vakgebied is het vrij moeilijk zo’n samenwerking tot stand te brengen. Veel evenementen werken met verschillende freelancers. Deze freelancers hebben vaak verschillende achtergronden en komen uit verschillende regio’s, welke geen harmonische samenwerking kunnen realiseren.

Gedurende mijn loopbaan als videograaf heb ik eerdergenoemde samenwerking mogen opbouwen met een handjevol fotografen. Een daarvan in het bijzonder is gemaakt in 2006 met fotograaf en goede vriend Bertil van Beek.